Zo SCHERP JE EEN ZAAGKETTING

Zo  SCHERP JE EEN ZAAGKETTING

BOMEN VELLEN EN HOUT AFKORTEN GAAT EEN STUK BETER WANNEER DE KETTING

VAN UW MOTORZAAG GOED SCHERP IS. HET SCHERPEN KUNT U LATEN DOEN

DOOR DE VAKMAN, MAAR ‚U KUNT HET OOK PRIMA ZELF: EEN LEUKE KLUS, WAARMEE U           Johan zaag

OOR NOG EENS GELD BESPAART. HOE HET MOET, LEERT U IN DE KORTE WORKSHOP

DIE LANDLEVEN ORGANISEERT.

De workshop wordt gegeven door de ervaren instructeur J. Beskes  Een.kettingzaag wordt bot, doordat de ketting in aanraking komt met zand, ijzer of steentjes die in of op het hout zitten. Dat is vaak niet te voorkomen“, vertelt Johan. ‚Met een botte ketting is echter niet te werken. Het voelt alsof je de motorzaag door het hout moet duwen. Er is dan ook maar één remedie: scherpen‘. Tijdéns de workshop leert u van Johan hoe u een ketting scherpt. Met een goede vijl de Juiste diameter  de juiste techniek kan iedereen deze klus klaren zegt Johan. Tijdens de workshop  waaraan per keer maximaal acht Lançllevenlezers kunnen deelnemen – leert de instructeur u welk geréedschap u moet gebruiken en hoe u precies moet vijlen. Belangrijk is dat de beitels van de ketting behalve scherpte ook de Juiste snijhoek hebben. Een verkeerd gescherpte ketting zaagt wel, maar lost het zaagsel niet. U kunt uiteraard uw eigen motorzaag of botte zaagkettingen meenemen om te scherpen.

De workshop wordt in de buitenlucht in de omgeving van Arnhem gehouden. Er wordt op beide dagen zowel ‚s ochtends (van 9.00 tot 12.00 uur) als ‚s middags (van 13.00 tot 16.00 uur) een workshop gegeven. De kosten voor deelnamë bedragen € 60,- per persoon. Dit is inclusief koffie of thee.     

Aanmelden      

Wilt u deelnemen aan een van de op deze pagina genoemde workshops of aan          

de informatie-avond voor schapenhouders? Vul dan het inschrjfformulier op info@bosbouwscholl.com  in of bel met 0613799963.

Kommentare sind geschlossen.